BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, 18 December 2015

COMMON SENSE mesti ada dalam diri ye

Assalamualaikum . hai gaiss. 

berapa hari tak post ? haha busy. final week lah katakan. 
next week dah final. even 2 papers je, tetap kena struggle wey. 

dalam sibuk dok study, ada je ujian datang dekat aku. 
sangat sangat menguji KESABARAN aku lah. 
si fulan better kot dari nak bagi capital pape kan. sekadar kongsi cerita 
dan boleh jadi pengajaran kepada kita semua. termasuklah yang menghadapi ni. 

sometimes we need our own time, space to rest and doing something right ?
especially when we want to study or doing revision. 
sebelum ni , aku okay je, everynight, not only weekdays. semua penghuni bilik aku ada kat meja study masing masing. tak kisahlah study ke tak kan. yang aku nak cakap kat sini, 
lepas dinner kitorang buat hal masing masing and tak bising pun. 
this sem, Allah je tahu aku kena sabar sangat sangat.
because i hv a new roomate. her voice alamak aih, nyaring sangat. nak kalahkan halilintar lah kot kan.who knows. 
time study satu hal , bercakap dua orang je, bunyi Masyaallah sister, macam 100 orang.
aku dah bagi hints dah nk suruh diam, tak endah babe. aku sabar lagi.

yang tu satu hal la kan, yang aling sakit hati aku,.
time tengah syok syok tido, terbangun dgn terkejut gitu sebab suara dia.  buakan sekali dua, lebih dari
tu weyy. aku bagi hints lagi, dia boleh cakap , "baguslah , dah takpayah nak kejut kau lagi" 
masalahnya aku sakit kepala sampai ke malam sebab bangun mengejut dek suara kau tu. 

dah pasal tu. hari ni pulak, aku baru nak cool sikit dengan dia, 
aku tanya lah pasal barang2 dia nnt nak cuti sem kan. sebab dulu, memang aku  tolong letak and simpankan untuk roomates lama aku. 
dia jawab dengan nada yang amatlah sombong, sekali dengan reaksi. panas weh aku. tapi sabar je lah
. malas nak gaduh. malas nak cakap pape. sabar and sabar. tu je mampu. 
ikutkan darah panas aku, memang habis. tapi aku nak berubah. tu je . aku taknak jadi macam dulu.

tak dinafikan, kau alim. hubungan dengan Allah kau jaga, dengan manusia, em ntah lah nak. aku 
taknak ajar diri judge orang. 
so, semua, keep in mind.
kita hidup ni jangan nak sombong sangat, orang nak tolong, appreciate sikit.
jangan anggap kita je betul.
hidup dalam masyarakat ni, semat sikit dalam hati tu, ikir pasal orang lain sikit. COMMON SENSE ! 

okaylah. maaf anda terkasar bahasa. semangat kan ni. haha.
thanks all. :)

0 comments: