BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, 7 December 2015

Keep Smiling Sayang

Assalamualaikum, Hallo guys

long time no see, ececey.
this week such a busy week for me. 
starting today, Monday. I have classes an my RKA presentation. and it was one of our carry mark.
sebab tu lah emangattt sangat nak prepare. sebelum ni, ampunn memang present dengan spontan lah.
nak berlatih bercakap kan, tu yang spontan je.

Done with presentation, ready pulak dengan the other source of carry mark, related to RKA jugak, which is oral reflection. dah la banyak kena baca, pastu tak tahu lagi cemana soalan lecturer nanti. 
jangan lah susah sangat. please.

Honestly, letih sangat this shortsem. tapi ye lah, kena hadap jugak. demi ilmu and future. 
bila rasa diri ini letih sangat, ingatlah dekat parents kita, impian mereka terhadap kita. 
then ingat, betulkan niat belajar tu. NIAT KERANA ALLAH. ilmu pun lebih berkat and seriously, kamu takkan rasa penat macam sebelumnya. 
ada kemanisan belajar disitu. 
tak percaya ? cubalah.
sama jugak bila kamu homesick, pengalaman k pengalaman, 
bila kamu niat, aku disini untuk belajar, aku belajar kerana Allah, semoga aku kuat dan tabah.
kamu akan rasa lebih tenang. betul sis, betul bro.

okaylah, theres some tips and my experience. try lah , mana tahu ia berkesan buat kamu jugak.
ingat, letih, lemah, down, fedup, all the negatives feelings in you, kamu buat aa yang saya pesan tu. inshaallah akan okay. andddd, KEEP SMILING . senyuman itu buat kita kuat sebenarnya. :)
selamat beramal. wush . 

salam sayang dari chempaka. :)

0 comments: